Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблаг-опријатно,  Најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

 

Највозвишениот облик на љубов, достоен за секоја пофалба и почит е љубовта на мајката кон своето чедо. Оваа љубов со сета своја длабочина и нежност, е најдлабокото и најсвето чувство со кое Бог го благословил секое суштество на земјата. Неинформираноста за сексу-алното и репродуктивното здравје е главна причина за донесување на одлука за абортус. Одлуката да се абортира е тешка, и самата по себе носи штетни последици, затоа државата треба да ја превземе одговорноста за запознавање на бремените жени со оследиците од абортусот. Како последици од абортусот се јавуваат траен стерилитет, Rh - сензи-билизација, трајно отстра-нување на матката, а многу често доаѓа и до смрт на бремената жена. 

        Во светот годишно абортираат по околу 42 милиони жени, односно секоја пета бременост завршува со абортус, а како последица на илегалните абортуси секоја седма минута умира по една жена. Според заедничкиот извештај на Канцеларијата за статистика на  Европската унија- Евростат и Европската Комисија, на секои 30 секунди во Европа се врши по еден абортус. Канцерот и абортусот  ретста-вуваат основни причини за зголемена стапка на  смртност во Европа. Намалувањето на бројот на живородени во Европа доведува до стареење на населението, а со тоа и до нерамнотежа во опшествената пирамида.

 

        Во Македонија бројот на абортуси е речиси ист со бројот на родени. Жртви во оваа невидлива војна има повеќе од сите убиства и погубувања заедно.  Смртоносни дела, носат смртоносни последици! Убивајќи ги своите деца, ние ја уништуваме својата земја, семејство, народ и иднина! Иднината на нашето општество стануваат гробиштата, а останките безлична прашина! Плодот како човечка личност треба да се заштити! Плодот како човечка личност не смее да биде уништитен!  Отсуство на морална и правна заштита на плодот и гаранција на неговиот живот ги прави бесмислени сите декларации за заштита на животот!

 

„Ако абортусот е заради правата на жените, каде беа тогаш моите права додека ме абортираа?“

 

 

Ова се снимки од говорот на Џиана Џесен, која на неверојатен начин има преживеано абортус! Говорот е снимен во парламентот на Викторија (Австралија), во пресрет на расправата за декриминализација на абортусот во Викторија.

Џиана Џесен денес патува низ светот и јавно говори против абортусот, преку споделување на нејзината лична приказна. Џиана има церебрална парализа, како резултат на солен раствор, што се користи за време абортусот, а откако таа била родена жива, лекарите предвидувале дека никогаш нема да може да оди. Денес, таа, со божја помош, се чувствува силна да трча и маратони .

Таа често знае да каже: „Ако абортусот е заради правата на жените, каде беа тогаш моите права додека ме абортираа?“

За повеќе, посетете ја официјалната страница на Џиана: giannajessen.com

 

Прочитано: 4127
Коментари (3)Add Comment
0
...
напишал Никола К., јули 06, 2010
Страшна приказна и доказ за големината Божја!
0
...
напишал Биле, Капиштец, јули 16, 2010
Девојкава треба да дојде во Македонија и да им одржи предавање на сите квази - „феминистки“ кои сметаат дека убивањето на бебињата е обична работа. Девојкава од видеово е жив доказ дека абортусот е злосторство.

Зарем не ќе беше штета ако ја убиеја при раѓањето? Зарем не заслужува да живее? Убивајќи ги неродените деца, се прекинува и нивниот живот кој тие ќе го имаа и сите радости кои ќе ги доживеаја.

Спасувањето на едно бебе значи спас и на сите идни деца и внуци кои ќе ги има тоа бебе. Спасувањето на едно бебе ги спасува и потомците на бебето кое е спасено од убиство со абортус.
0
...
напишал TOMY, август 05, 2010
AKO ZBORUVAME ZA PRAVATA NA ZENITE SO KOI FEMINISTKITE SE CUKAAT VO GRADITE KAZETE MI KOI SE PRAVATA I NA MAZITE VO SLUCAEVITE NA ABORTUSI, IMENO AKO EDEN MAZ I EDNA ZENA IMAAT ZAEDNICKA MATERIJALNA IMOVINA ZAKONOT NE I DAVA PRAVO NA ZENATA SAMO TAA DA ODLUCUVA ZA TAA MATERIJALNA IMOVINA, NO ZATOA NA ZENITE IM SE DAVA PRAVO DA ODLUCUVAAT SAMI ZA SUDBINATA NA TOA USTE NERODENO BEBE KOE SEKAKO NE E SAMO NIVNO TUKU I E NA NEKOJ MAZ. ZAREM ZAKONOT GI CENI POVEKEW MATERIJALNITE VREDNOSTI OD ZIVOTOT I ZOSTO NIKOJ NE BARA DOZVOLA ZA DA SE IZVRSI ABORTUS I OD TATKOTO NA TOA NERODENO BEBE KOE SEKAKO E I NEGOVO A NE SAMO NA ZENATA STO SAKA DA GO ABORTIRA. PA FEMINISTKI RAZMISLETE DALI SO CINOT NA ABORTUS NAJGRUBO NE SE KRSAT COVEKOVITE PRAVA I NA MAZITE I NA NERODENITE BEBINJA

Напишите коментар
намали | зголеми

busy