Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблаг-опријатно,  Најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

 

Највозвишениот облик на љубов, достоен за секоја пофалба и почит е љубовта на мајката кон своето чедо. Оваа љубов со сета своја длабочина и нежност, е најдлабокото и најсвето чувство со кое Бог го благословил секое суштество на земјата. Неинформираноста за сексу-алното и репродуктивното здравје е главна причина за донесување на одлука за абортус. Одлуката да се абортира е тешка, и самата по себе носи штетни последици, затоа државата треба да ја превземе одговорноста за запознавање на бремените жени со оследиците од абортусот. Како последици од абортусот се јавуваат траен стерилитет, Rh - сензи-билизација, трајно отстра-нување на матката, а многу често доаѓа и до смрт на бремената жена. 

        Во светот годишно абортираат по околу 42 милиони жени, односно секоја пета бременост завршува со абортус, а како последица на илегалните абортуси секоја седма минута умира по една жена. Според заедничкиот извештај на Канцеларијата за статистика на  Европската унија- Евростат и Европската Комисија, на секои 30 секунди во Европа се врши по еден абортус. Канцерот и абортусот  ретста-вуваат основни причини за зголемена стапка на  смртност во Европа. Намалувањето на бројот на живородени во Европа доведува до стареење на населението, а со тоа и до нерамнотежа во опшествената пирамида.

 

        Во Македонија бројот на абортуси е речиси ист со бројот на родени. Жртви во оваа невидлива војна има повеќе од сите убиства и погубувања заедно.  Смртоносни дела, носат смртоносни последици! Убивајќи ги своите деца, ние ја уништуваме својата земја, семејство, народ и иднина! Иднината на нашето општество стануваат гробиштата, а останките безлична прашина! Плодот како човечка личност треба да се заштити! Плодот како човечка личност не смее да биде уништитен!  Отсуство на морална и правна заштита на плодот и гаранција на неговиот живот ги прави бесмислени сите декларации за заштита на животот!

 

Факти
Центар Лидија—Срце што чука

Твоите очи го видоа мојот зародишок, веќе сè беше запишано во Твојата книга; деновите ми беа одредени, уште додекане беше ниеден.

Псалм 139:16

Бог е создателот, авторот и Оној кој дава живот.

Секое човечко создание , внатре во себе го носи допирот на живиот Бог. Оваа привилегија им е дадена само на луѓето. Не е ни чудо што сотоната, Божјиот непријател, го мрази животот.

 
Прочитајте и споделете: Да ги отвориме очите барем на една мајка (вистинитa приказна)

Дваесетгодишно момче во сон го видело својот брат кој го абортирала неговата мајка пред 17 години!

Мајко, ноќеска сонував нешто што не ме остава на мира. Бев сам дома и ми дојде едно момче, 2-3 години помладо од мене, и ми кажа:

 
ФОТО: Овие прекрасни бебиња се најдобрата порака против абортусот

Овие прекрасни бебиња се најдобрата порака против абортусот. Зарем некој може да подржува и промовира абортус откако ќе ги види овие прекасни фотографии?! За жал секој ден бебињата се убиваат со илјадници абортуси.

 
Потресна исповед: Абортирав, се каам и засекогаш го замразив абортусот

Имав абортус.

Од првиот момент кога го направив тоа мојот живот веќе никогаш не беше ист. Наеднаш сфатив дека изгубив нешто многу вредно, моето дете. Наеднаш посакав да ја нема болката која ја чувствував во себе.

 
Кристијано Роналдо за малку ќе го загубел животот преку абортус

Мајката на Кристијано Роналдо веќе имала 3 деца кога повторно останала бремена. Сакала да абортира, се напила течност, но за среќа тоа било неуспешно. Докторот ја убедил да го задржи бебето, а така бил спасен животот на малиот Кристијано Роналдо, кој ќе стане најдобар фудбалер на светот.

 
<< Почеток < Предходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следна > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL