Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблаг-опријатно,  Најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

 

Највозвишениот облик на љубов, достоен за секоја пофалба и почит е љубовта на мајката кон своето чедо. Оваа љубов со сета своја длабочина и нежност, е најдлабокото и најсвето чувство со кое Бог го благословил секое суштество на земјата. Неинформираноста за сексу-алното и репродуктивното здравје е главна причина за донесување на одлука за абортус. Одлуката да се абортира е тешка, и самата по себе носи штетни последици, затоа државата треба да ја превземе одговорноста за запознавање на бремените жени со оследиците од абортусот. Како последици од абортусот се јавуваат траен стерилитет, Rh - сензи-билизација, трајно отстра-нување на матката, а многу често доаѓа и до смрт на бремената жена. 

        Во светот годишно абортираат по околу 42 милиони жени, односно секоја пета бременост завршува со абортус, а како последица на илегалните абортуси секоја седма минута умира по една жена. Според заедничкиот извештај на Канцеларијата за статистика на  Европската унија- Евростат и Европската Комисија, на секои 30 секунди во Европа се врши по еден абортус. Канцерот и абортусот  ретста-вуваат основни причини за зголемена стапка на  смртност во Европа. Намалувањето на бројот на живородени во Европа доведува до стареење на населението, а со тоа и до нерамнотежа во опшествената пирамида.

 

        Во Македонија бројот на абортуси е речиси ист со бројот на родени. Жртви во оваа невидлива војна има повеќе од сите убиства и погубувања заедно.  Смртоносни дела, носат смртоносни последици! Убивајќи ги своите деца, ние ја уништуваме својата земја, семејство, народ и иднина! Иднината на нашето општество стануваат гробиштата, а останките безлична прашина! Плодот како човечка личност треба да се заштити! Плодот како човечка личност не смее да биде уништитен!  Отсуство на морална и правна заштита на плодот и гаранција на неговиот живот ги прави бесмислени сите декларации за заштита на животот!

 

Ова е Габриел. Неговата мајка пробала да го абортира, но се случило нешто неверојатно

500Gabriel 810 500 55 s c1

Минатата година, Андреа Миничини отишла во болницата во Њу Џерси да абортира, знаејќи дека воопшто не сака да го проголта смртоносното апче во нејзината рака.

Лекарот ја советувал дека апчето е скапо и дека ќе се стопи ако таа не го земе наскоро. Истиот лекар, кој она го видела за прв пат, и ја повторил одлуката која веќе Андреа ја донела заедно со нејзиниот дечко- дека ова не било вистнско време за дете.

Го голтнала апчето и си заминала дома со второ, кое требало да го испие по 24 часа.

-Чекав 24 часа, а потоа отидов во собата за итни случаи, раскажува Андреја.

Таа очајно побарала да се најде начин за да го спаси своето бебе. Но, вработените во болницата и кажале дека нејзиното бебе ќе се роди со деформитет доколку го прекине абортусот.

Веднаш повикала двајца лекари, вклучувајќи го и нејзиниот матичен лекар, но ниту тие не можеле да и помогнат.

Почнала да крвари, а имала и мали грчеви. Иако мислела дека веќе е премногу доцна, едно случајно пребарување на Гугл ја довело до приказна за една жена од Калифорнија, кој имала дете по медицински абортус.

Дошла и до телефонскиот број на 24-часовна линија, а медицинската сестра ја поврзала со лекарот во Кларк, Њу Џерси, кој и дал инјекции за неутрализирање, а потоа го следел текот на целата нејзина бременост.

2500unnamed 645 860 55

Неверојатно, Габриел Давид е роден 31 декември 2014 година, два дена пред предвиденото време и тежел над 3,5 килограми.

Синот на Миничини е еден од 78-те бебиња родени после првиот абортус со апче, кој за прв пат бил изведен во 2007 година.

Секое дете е дар од Бога. Абортусот на бебето во вашиот стомак е исто како да го убивате детето кое веќе го имате дома.

Затоа, драги мајки, не ги убивајте своите деца и одберете живот, а Господ ќе се погрижи за се останато.

Прочитано: 2554
Коментари (0)Add Comment

Напишите коментар
намали | зголеми

busy