Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблаг-опријатно,  Најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

 

Највозвишениот облик на љубов, достоен за секоја пофалба и почит е љубовта на мајката кон своето чедо. Оваа љубов со сета своја длабочина и нежност, е најдлабокото и најсвето чувство со кое Бог го благословил секое суштество на земјата. Неинформираноста за сексу-алното и репродуктивното здравје е главна причина за донесување на одлука за абортус. Одлуката да се абортира е тешка, и самата по себе носи штетни последици, затоа државата треба да ја превземе одговорноста за запознавање на бремените жени со оследиците од абортусот. Како последици од абортусот се јавуваат траен стерилитет, Rh - сензи-билизација, трајно отстра-нување на матката, а многу често доаѓа и до смрт на бремената жена. 

        Во светот годишно абортираат по околу 42 милиони жени, односно секоја пета бременост завршува со абортус, а како последица на илегалните абортуси секоја седма минута умира по една жена. Според заедничкиот извештај на Канцеларијата за статистика на  Европската унија- Евростат и Европската Комисија, на секои 30 секунди во Европа се врши по еден абортус. Канцерот и абортусот  ретста-вуваат основни причини за зголемена стапка на  смртност во Европа. Намалувањето на бројот на живородени во Европа доведува до стареење на населението, а со тоа и до нерамнотежа во опшествената пирамида.

 

        Во Македонија бројот на абортуси е речиси ист со бројот на родени. Жртви во оваа невидлива војна има повеќе од сите убиства и погубувања заедно.  Смртоносни дела, носат смртоносни последици! Убивајќи ги своите деца, ние ја уништуваме својата земја, семејство, народ и иднина! Иднината на нашето општество стануваат гробиштата, а останките безлична прашина! Плодот како човечка личност треба да се заштити! Плодот како човечка личност не смее да биде уништитен!  Отсуство на морална и правна заштита на плодот и гаранција на неговиот живот ги прави бесмислени сите декларации за заштита на животот!

 

Прочитајте и споделете: Да ги отвориме очите барем на една мајка (вистинитa приказна)

Дваесетгодишно момче во сон го видело својот брат кој го абортирала неговата мајка пред 17 години!

Мајко, ноќеска сонував нешто што не ме остава на мира. Бев сам дома и ми дојде едно момче, 2-3 години помладо од мене, и ми кажа:

 

“Ние сме браќа. Но нашата мајка не ми дозволи денес да бидам со тебе. Никогаш не ми дозволи да играм со вас, да се смеам, да плачам. Тогаш му одговорив дека јас немам брат, туку само една сестра, која е две години постара од мене. Но тој беше упорен и ми рече да те прашам што си направила едно утро во март и ми рече да ти кажам дека и тој ќе пораснеше како и ние“.

Кога ги слушнала зборовите на нејзиниот син мајката се онесвестила! Кога по некое време и се вратила свеста им признала на своите деца што сторила тоа утро. Кога останала бремена со третото дете, зборувала за тоа со својот сопруг, со нејзината сестра и со една пријателка… по што донела одлука тоа дете да не се роди. Па така абортирала.

Мајката потоа чувствувала тешка болка во душата, долга низа на години по тоа, често кога ќе се сетела на тоа, запаѓала во меланхонија и плачела, а потоа се случило и видувањето во сонот на нејзиниот син.

Тоа е единствениот смртен грев, кој и кога ќе се исповеда со смиреност и искреност, иако сигурно се простува, не се заборава никогаш. Доживотно останува и се јавува грижа на совеста! Тоа е поради тоа што не треба никогаш да се повтори. Нека оваа вистинита приказна ги заштити и им даде мудрост на оние кои не знаат и се маловерни.

СЕКОЕ ДЕТЕ Е БОЖИЈ ДАР! АБОРТУСОТ НА ДЕТЕТО ВО ВАШАТА УТРОБА Е ЕДНАКОВ КАКО ДА УБИВАТЕ ДЕТЕ КОЕ ВЕЌЕ ГО ИМАТЕ ДОМА… ЗАТОА МИЛИ МАЈКИ НЕ ГИ УБИВАЈТЕ СВОИТЕ ДЕЦА, ОДЛУЧЕТЕ СЕ ЗА ЖИВОТ, А МИЛИОТ ГОСПОД БОГ ЌЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА СЀ ОСТАНАТО.


Прочитано: 1996
Коментари (0)Add Comment

Напишите коментар
намали | зголеми

busy