Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблаг-опријатно,  Најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

 

Највозвишениот облик на љубов, достоен за секоја пофалба и почит е љубовта на мајката кон своето чедо. Оваа љубов со сета своја длабочина и нежност, е најдлабокото и најсвето чувство со кое Бог го благословил секое суштество на земјата. Неинформираноста за сексу-алното и репродуктивното здравје е главна причина за донесување на одлука за абортус. Одлуката да се абортира е тешка, и самата по себе носи штетни последици, затоа државата треба да ја превземе одговорноста за запознавање на бремените жени со оследиците од абортусот. Како последици од абортусот се јавуваат траен стерилитет, Rh - сензи-билизација, трајно отстра-нување на матката, а многу често доаѓа и до смрт на бремената жена. 

        Во светот годишно абортираат по околу 42 милиони жени, односно секоја пета бременост завршува со абортус, а како последица на илегалните абортуси секоја седма минута умира по една жена. Според заедничкиот извештај на Канцеларијата за статистика на  Европската унија- Евростат и Европската Комисија, на секои 30 секунди во Европа се врши по еден абортус. Канцерот и абортусот  ретста-вуваат основни причини за зголемена стапка на  смртност во Европа. Намалувањето на бројот на живородени во Европа доведува до стареење на населението, а со тоа и до нерамнотежа во опшествената пирамида.

 

        Во Македонија бројот на абортуси е речиси ист со бројот на родени. Жртви во оваа невидлива војна има повеќе од сите убиства и погубувања заедно.  Смртоносни дела, носат смртоносни последици! Убивајќи ги своите деца, ние ја уништуваме својата земја, семејство, народ и иднина! Иднината на нашето општество стануваат гробиштата, а останките безлична прашина! Плодот како човечка личност треба да се заштити! Плодот како човечка личност не смее да биде уништитен!  Отсуство на морална и правна заштита на плодот и гаранција на неговиот живот ги прави бесмислени сите декларации за заштита на животот!

 

Вистината за абортусот во Македонија


Почитувани читатели, ова е видео за Вистината за абортусот во Македонија.

Ги замолуваме сите поддржувачи на правото на живот, да го постираат овој линк на своите профили, веб-страници, блогови, да го препратат на свои пријатели по е-маил...


 
Лични сведочења за абортуси од нашите читателки

Весна, 29, Скопје

Јас сум Весна и имам 29 години. Сопругот го запознав кога имав 23, а тој 26 години. Неколку месеци откако го знаев, бев бремена. Одлучив да абортирам. После тоа бевме во врска уште 2 години, па се венчавме кога јас имав 25.

 
Медицински последици од абортусот
Инфекции - и покрај користењето на стерилни инструменти и задолжително примање на антибиотици после извршениот зафат, инфекцијата претставува најчеста компликација на абортусот. Значи инфекции се висока температура, болки во стомакот и појава на непријатен мирис на вагиналниот секрет. Ако не се излечи,инфекцијата може да предизвика озбилни заболувања, стерилитет, сепса и смрт.
 
Порака од бебето до мајката: Сакам да живеам, абортусот го прекинувам мојот живот

 
Чудото на животот

 
Споделете: Ова видео го смени ставот за абортусот на илјадници луѓе

Ова видео со молскавична брзина се рашири низ интернетот, а на кое ќе слушнете шокантен разговор на медицинско лице кое врши абортуси над дозволената легална граница.

Тајни агенти доброволно се вклучија во овој проект и ја обелоденија индустријата која работи со доцен абортус.

На Фејсбук и Јутјуб ова видео го погледнаа милиони гледачи, а било споделено околу 50.000 пати.

Видеото наречено „Што е човечно“ детално ја прикажува волјата на нелегални извршувачи на абортус кои брутално ги колат бебињата кои веќе може да преживеат и надвор од матката, а ја обелоденува насилната и нечовечна природа на процедурите за абортус во поодмината бременост кои секојдневно се извршуваат.

Прочитате го целосниот разговор меѓу докторите и пациентите.

 
Потресна исповед: Абортирав, се каам и засекогаш го замразив абортусот

Имав абортус.

Од првиот момент кога го направив тоа мојот живот веќе никогаш не беше ист. Наеднаш сфатив дека изгубив нешто многу вредно, моето дете. Наеднаш посакав да ја нема болката која ја чувствував во себе.

 
Отсега, абортус побрзо од преглед за настинка

Жената која сака да абортира ќе може да го направи тоа истиот ден. Нема повеќе чекање на три работни дена за да размисли дали абортусот е конечна одлука, а ќе биде укинат и задолжителниот ултразвучен преглед за слушање на срцевите тонови. Ова според информации на Сител е содржано во работната верзија на измените на законот за абортус кои неколку месеци ги подготвуваат во Министерството за здравство. Оттаму не прецизираа кога за нив ќе гласаат пратениците.

 
Нина Бадрич, Шорти и пријателите со песна за неродените деца

 
Владиката Петар против абортусот: Не само што не се множиме, туку ги убиваме и зачнатите

Иако во првиот божји благослов стои да се раѓаме и множиме, ние денеска не само што не се раѓаме туку и ги убиваме зачнатите во утробите, рече владиката Петар осудувајќи го абортусот во својата традиционална божиќна порака.

 

 
Се оствари новогодишната желба на малиот Давид од Свети Николе- ќе добие сестричка за 3 месеци

Новогодишната желба на малиот Давид од Свети Николе ќе се оствари наскоро. Тој ќе добие сестричка за 3 месеци.

 

Вчерашната вест дека 6- годишниот Давид од Свети Николе во свето писмо до Дедо Мраз посакува да има сестричка, денес доби среќна потврда.

 
<< Почеток < Предходна 1 2 3 4 5 Следна > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL